lørdag den 28. januar 2012

SMÅBØRNS-BIBLIOTEKET HAR FÅET ET ANSIGTSLØFT!

For ganske nylig holdt vi vores årlige "oprydningsdag" - denne gang fredag d. 13. januar.

Også her kom Ønskebiblioteket til at spille en stor rolle, og idet der har været en hel del ønsker vedrørende småbørnsbiblioteket, brugte vi en del af dagen på at rydde op og flytte rundt dernede...

Alt legetøjet blev sorteret og vasket. Det gamle trafiktæppe blev smidt ud og erstattet med et nyt. Der blev indkøbt nogle store, farvestrålende baljer til alt legetøjet, og så blev børnecomputeren flyttet rundt om hjørnet, så den ikke længere står inde i småbørnsområdet og er til skue for alle de legende børn. Sidst nævnte har vi fået flere ønsker om; med begrundelsen "mere fokus på bøgerne".




Håber alle bliver glade og tilfredse med det nye område! 

mandag den 23. januar 2012

NY STATUS OVER ALLE ØNSKERNE


                               Tak for alle de gode forslag!


Januar 2012
Det her gør vi/kan vi nu:

Vi har lavet en stor udstilling med Twilight samt en med riddere og prinsesser

Vi har fået lavet en lille pamflet med vigtige web-steder. Spørg personalet!

Man kunne komme og lave julepynt til ”Supersjov søndag” i november

Vi har besluttet at lave flere konkurrencer og har bl.a. startet konceptet ”Månedens Quiz”

Der har været et ønske om en læseklub i Sundby. Det findes allerede! Ring 82325580 og hør nærmere…

Vi har fået udvidet vores lege-areal, flyttet børne-pc’en, vasket al legetøjet og købt nyt trafiktæppe

Der er pt. en fra personalet, som gør ekstra meget ud af at holde orden i musikafdelingen

Vi har gjort bedre plads til alle vores Manga + lavet flere store Manga-udstillinger

Man kan få udleveret et plastikglas til vand ved henvendelse i skranken

Vi har bestilt ekstra materiale hjem med 50 CentVi har bestilt en mega sød hund (ikke ægte, men ligner til forveksling!)

Vi er meget snart på trapperne med en ordning, hvor man kan købe en lille kage i skranken

Vi vil tænke over, at vi skal være gladere! (Selv om vi nu selv synes, at vi altid er det :-) )

Der kommer nyt system til Book PC inden for få måneder

Det her kan vi ikke:

Vi kan desværre ikke lave en decideret ”café” i biblioteket, det er der simpelthen for lidt plads til. Til gengæld arbejder vi med en løsning, så man kan købe en kop kaffe og en lille kage. Vi har heller ikke plads til at hænge knager op i legeområdet, men vi har en masse knager i kælderen og en stumtjener på første sal. Vi kan ikke servere hverken flæskesvær, shawarma, is eller pizza, men man må gerne medbringe det selv og spise i underetagen, hvis man rydder pænt op efter sig!

Mange hilsner, Personalet i dit ønskebibliotek


mandag den 16. januar 2012

GADGET-NYT PÅ BIBLIOTEKSHUSET: 2 STK. iPADS LIGE OM SNART!

Det varer ikke så forfærdelig længe, før vi får to stk. iPad 2 til udlån på stedet til alle jer brugere!

Man vil kunne låne dem i skranken mod forevisning af noget ID, og kan så sætte sig til rette et sted i huset og hygge sig med dette dejlige supermedie...

Lige nu er vi i fuld gang med at fylde dem op med en masse fedt indhold, og så snart dette er gjort, vil vi sætte dem i søen. Lyder det ikke godt??

Hold øje med alle vores PR-platforme; Twitter, hjemmesiden og bloggen her. 

Vi glæder os til at præsentere vores splinternye iPads for jer alle sammen!


Fotos: colourbox

tirsdag den 10. januar 2012

EXPAT-DINNER PÅ VEJ TIL DIG - NU TIL MAJ!

Et af de første ønsker, der landede i Ønskebiblioteket, var, at der skulle afholdes "Expat Dinner" på Bibliotekshuset. 


Derfor er det blevet besluttet, at vi afholder vores allerførste Expat Dinner                torsdag d. 10. maj. Nærmere information om arrangementet kan findes på hjemmesiden i løbet af foråret. 


Men hvad betyder det her med "Expat Dinner" egentlig??


Læs mere om konceptet her: 



Har du lyst til at møde inspirerende mennesker? Elsker du god mad?  Så deltag i Expat Dinners på dit lokale bibliotek!


Her har du muligheden for at give nye tilflyttere i Danmark et godt indtryk af landet og dets indbyggere. Kom med, og mød en masse forskellige mennesker til en hyggelig netværksaften. Samtidig hjælper du Expats med at få en god oplevelse af danskere så de føler sig velkomne og har lyst til at blive i landet. Arrangementet vil foregå på Engelsk, som er det fælles sprog der bruges mellem danskere og Expats.


(kilde: www.expatindenmark.com)


Vi glæder os til at fejre en sådan aften i selskab med vores brugere og vender som sagt tilbage med mere information i løbet af de kommende måneder... 

Foto: Colourbox.com
                     
                     Vi ses til Expat Dinner i Ønskebiblioteket!



tirsdag den 3. januar 2012

PÅ BESÖK... I SELVESTE STOCKHOLM!

Hen over nytåret har jeg været på en smuttur til Sveriges hovedstad. Ikke med den mission at se omtalte bibliotek, men når nu man var der, skulle man jo være noget af et skarn, hvis ikke man lige stak hovedet forbi...

Så det gjorde jeg!

Super, super fedt sted! Men godt nok også meget anderledes...

Biblioteket ligger på det meget centrale "Sergels Torg" og befinder sig inde i et kulturhus i ganske mange etager - med flot udsigt over byens liv og røre. 

Faldt især over disse cool, julekugle-agtige stole, som var hængt op langs med vinduerne på den ene etage. 

Bonusinfo: I de 5 stole sad i alt 5 mænd i alderen teenager til ca. 40 år. 

4 af dem med hver sit håndholdte medie alias iPad/iPhone og 1 med old school-læsestof alias bog... 

Videre til en afdeling ved navn "Tio Tretton", som kun var for de 10-13-årige (deraf navnet!), hvilket altså viste sig at skulle tages MEGET bogstaveligt...

Jeg fik ganske enkelt ikke lov til at komme indenfor!!!

Nåede kun til grænsen, som vist på billedet... Prøvede at tage ét eneste skridt ind over denne og blev straks stoppet af medarbejder, der kom farende og fik forklaret mig, at jeg altså ikke lignede en på hverken 10, 11, 12 eller 13 år (skal man egentlig være glad for dét?!), hvorfor jeg ganske enkelt ikke var velkommen!!! Prøvede at forklare og forsvare mig med, at jeg altså var en bibliotekar fra Danmark, der virkelig gerne ville se dette spændende afsnit af biblioteket, men ingen kære mor dér...! Han sagde bare, at han godt vidste, det måtte føles temmelig "orättvist", men sådan var reglerne altså nu engang. 

Nå, videre til småbørnsbiblioteket... Hvor jeg igen blev bremset af medarbejder, der gerne lige ville informere om, at dagens kø (!) ind til biblioteket altså var på en halv time, og at jeg kunne trække et nummer og vente. Denne gang hjalp det dog med historie om job og andet skandinavisk modersmål, og jeg fik lov at gå indenfor på en snabb runde. 


Men det skulle ikke vare længe, før jeg igen blev bremset af endnu en medarbejder, der høfligt bad mig om at gå tilbage til indgangen og efterlade både jakke og sko, for her skulle man altså føle sig som om, man var hjemme!

----------
Alt i alt må man sige, at besøget på biblo i Sveriges hovedstad var en anderledes, men virkelig fed og max inspirerende oplevelse! 

Synes de har fat i den rigtige ende ift. at indrette sig lige efter brugernes behov. Og eftersom jeg hverken er tweenie eller har små børn, vil jeg næste gang nøjes med at færdes i de områder, hvor der i stedet er taget helt særlige hensyn til sådan én som mig... F.eks. kunne jeg jo slå mig ned i en af de runde, gennemsigtige stole med den flotte udsigt til torvet - og nyde en svensk krimi (på svensk!), eller måske en håndholdt latte i stedet for den Apple-genstand, jeg bare slet ikke ejer :o)

/ Stine